Bănci și Asigurări

Eximbank a redus dobanzile la creditele in lei si euro

14.04.2004, 00:00 33



Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank continua si in luna aprilie reducerea dobanzilor pentru creditele de export in lei si euro.



Astfel, pentru aceasta luna rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani a scazut de la 19,00% in luna martie, la 18,96% in aprilie.



A fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani, de la 20,00% in martie, la 19,96% in aceasta luna.



De asemenea, Eximbank a redus pentru aceasta luna si rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in euro de la 3,57% in martie la 3,45% in aprilie.



Rata dobanzii de baza pentru creditele de export in lei cu scadenta mai mare de 2 ani a ramas la acelasi nivel de la inceputul anului, de 15,90%. Aceasta situatie este valabila si pentru creditele de investitii in lei, cu scadenta mai mare de 2 ani, la care rata dobanzii de baza este mentinuta la nivelul de 17,90%.



Pentru finantarile acordate in USD dobanzile sunt in aceasta luna la acelasi nivel din februarie si martie. Astfel, pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in USD, rata dobanzii de baza este de 2,86%, iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export este de 3,36% pe an.



Eximbank si-a propus pentru acest an sa sustina exporturi in valoare echivalenta de trei miliarde de dolari, cu circa 800 milioane de dolari mai mult decat nivelul consemnat in 2003.



Anul trecut volumul total al exporturilor sustinute de Eximbank a fost de aproape 2,2 miliarde de dolari.
oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO