Bănci și Asigurări

OTP vrea sa atraga mai multi bani in depozite

20.01.2006, 19:44 19

OTP Bank Romania a anuntat majorarea dobanzilor platite la depozitele in lei cu 0,25 pana la 1 punct procentual, in functie de scadenta, dar si lansarea unui nou produs de economisire.

Pentru clientii individuali dobanzile au fost majorate cu 0,5-1 punct procentual, in timp ce pentru clientii persoane juridice cresterile au fost de 0,25-0,5 puncte procentuale. Astfel, dobanzile merg de la 5,25% pe an la termenul de o luna pana la 6,5% pe an la 12 luni.

OTP se alatura astfel bancilor care au operat majorari ale dobanzilor, ultima miscare fiind facuta chiar saptamana aceasta de BRD-SocGen. Jucatorii din sistem au inceput sa mareasca dobanzile platite la depozitele in lei dupa ce BNR a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va intari controlul lichiditatii, iar pana acum a organizat mai multe licitatii pentru atragerea lichiditatilor in exces.

OTP a anuntat ieri si lansarea unui cont de economii destinat clientilor persoane fizice. Plasamentele pot fi facute in lei, euro, dolari sau forinti maghiari, iar banca plateste dobanzi progresive, in functie de suma depusa. Pentru lei dobanda creste de la 3,5% pe an (pentru sold de peste 500 lei) la 5,5% pe an pentru solduri de peste 10.000 lei.

Contul poate fi alimentat in orice moment, iar pentru retrageri nu exista limita de suma sau de numar de operatiuni. Dobanda se calculeaza zilnic si este platita lunar.

Din contul de economii nu se pot efectua tranzactii decat in alte conturi curente ale clientului, insa banca poate opera la cerere rambursarea automata a retelor de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO