Bănci și Asigurări

Portughezii de la Millennium şi-au mărit personalul cu 4%

Autor: Liviu Chiru

26.04.2011, 23:43 54

Millennium Bank, un jucător de talie mică pe plan localcontrolat de unul dintre cele mai mari grupuri financiareportugheze, a reluat angajările anul trecut, mărind numărulsalariaţilor cu 31 de persoane, până 731 de salariaţi. Exprimată înprocente, creşterea a fost de 4,4%, potrivit raportuluibăncii-mamă, Millennium BCP. Portughezii au lansat operaţiunile peplan local în toamna anului 2007, pornind o bancă de la zero.

La momentul intrării în activitate banca avea circa 600 desalariaţi. Din punctul de vedere al vârstei, 71% dintre angajaţisunt între 25 şi 34 de ani, această pondere fiind cea mai maredintre subsidiarele grupului portughez. Grupul notează o creştere anumărului de plângeri înregistrate în România, în opoziţie cuevoluţia generală, situaţia urmând să fie analizată. Pe plan local,clienţii au devenit mult mai atenţi în relaţiile cu băncile lorodată cu modificarea reglementărilor privind creditele pentrupopulaţie.

"În România, noile reglementări privind taxarea depozitelor şinoile proceduri privind vânzările de carduri de credit au fostprincipalele cauze ale plângerilor", potrivit raportului grupului.Millennium se concentrează pe plan local pe segmentele clienţilorindividuali cu venituri peste medie şi al firmelor mici şimijlocii. Banca avea 29.000 de clienţi la sfârşitul anului trecut,faţă de 23.000 la sfârşitul anului 2008. Soldul creditelor acordatea ajuns la 344 mil. euro. Anul 2010 a fost încheiat cu o pierderede 23,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO