Bănci și Asigurări

Scadere de 33% a profitului brut al ING Viata la trei luni

Scadere de 33% a profitului brut al ING Viata la trei luni

Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata

17.05.2007, 18:27 19

ING Asigurari de Viata, liderul pietei locale a asigurarilor de viata, a inregistrat pe primul trimestru al acestui an un profit brut de 2 milioane euro, in scadere cu un milion de euro fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului de grup al ING.
"Din punctul nostru de vedere acest rezultat este o veste buna pentru ca reprezinta o dezvoltare in doua directii: cresterea numarului contractelor noi incheiate cu 42% si a numarului de angajati pentru a sustine dezvoltarea companiei in directia asigurarilor de viata si a pensiilor private facultative", a declarat Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.
"Ceea ce e relevant este profitul de la sfarsitul anului", a adaugat Boon. ING Viata a realizat anul trecut un profit net de 10 milioane de euro, care l-a plasat pe primul loc in topul celor mai profitabili asiguratori de pe piata romaneasca.
Asiguratorul olandez a inregistrat acelasi nivel al profitului cu AIG Life in conditiile in care diferenta primelor brute subscrise de cele doua companii pe primele trei luni ale anului a fost de 19,8 milioane de euro in favoarea ING Asigurari de Viata.
Astfel, ING Viata a subscris in acest interval de timp prime brute subscrise de 34 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de primul trimestru al lui 2006 si la acelasi nivel cu ultimul trimestru al anului trecut. Cresterea afacerilor ING Asigurari a fost inferioara evolutiei pietei asigurarilor de viata, care a crescut cu 60% pe primele trei luni ale lui 2007.
ING Asigurari de Viata nu este singurul asigurator local care a inregistrat o evolutie sub piata pe primul trimestru. Politele subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari, al patrulea jucator pe segmentul asigurarilor de viata, au scazut pe acest segment cu 14% in euro pana la 8,4 milioane de euro.
Interesata de o implicare activa pe piata pensiilor private, ING Viata a primit marti autorizarea pentru fondul de pensii facultative, ING Clasic, de la Comisia de Supraveghere a Sistemelor de Pensii Private si pregateste pentru autorizare fondul ING Optim, ambele fonduri avand un profil de risc moderat.
CSSPP a emis la inceputul acestei saptamani prima decizie de autorizare de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II) a companiei ING Fond de Pensii.
Oficialii ING anuntau in aceasta primavara ca pregatesc o forta de vanzare formata din 30.000 de agenti de marketing in conditiile in care tintesc sa detina 30% din piata pensiilor private obligatorii si 25% din cea a pensiilor private facultative.

ING Bank: Crestere de 30% la creditele de retail
ING Bank Romania inregistra la sfarsitul lunii martie o cota de 5% pe piata conturilor curente si de economii, cu depuneri reprezentand echivalentul a 680 milioane de euro, potrivit bancii-mama. Valoarea creditelor de retail acordate de ING Bank pe primele trei luni a fost de 180 milioane de euro, cu 30% mai mult decat in acelasi interval din 2006. Sucursala locala a bancii olandeze avea la sfarsitul primului trimestru 114 unitati si 309.000 de clienti de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO