Bănci și Asigurări

Ştefan Nanu, şeful trezoreriei statului: În iunie-iulie va fi o nouă emisiune Fidelis, iar din septembrie titluri pentru populaţie vândute prin Trezorerie

Ştefan Nanu, director ge­neral al Trezoreriei statului:

Dacă până acum am avut titluri de stat pe doi ani, acum vom merge pe trei ani pentru a încuraja economisirea pe ter­men lung.

Ştefan Nanu, director ge­neral al Trezoreriei statului: Dacă până acum am avut titluri de stat pe doi ani, acum vom merge pe trei ani pentru a încuraja economisirea pe ter­men lung.

Autor: Claudia Medrega

18.05.2017, 00:05 1148

Ministerul Finanţelor a demarat pro­­cedurile pentru o nouă emisiune de ti­tluri prin programul Fidelis şi din iunie sau iulie populaţia va putea să subscrie, iar din toamnă vor fi reluate şi emi­siunile de certificate de trezorerie pen­tru populaţie, care vor fi vândute direct persoanelor fizice prin reţeaua trezo­re­riei, a declarat Ştefan Nanu, directorul ge­neral al Trezoreriei statului.

 
„Am demarat procesul pentru aceas­tă emisiune. Am transmis cererea de ofertă către instituţiile financiare care sunt înregistrate la Bursa de Valori pen­tru astfel de intermediere. Vom selecta sindicatul de intermediere, după care vom parcurge şi ceilalţi paşi. Sperăm ca undeva la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie să înceapă pe­rioada de sub­scri­ere efectivă din par­tea populaţiei. După suc­cesul de anul tre­cut, când am anunţat 100 mil. lei şi a fost o cerere de peste 730 mil. lei, suntem cumva obligaţi să reve­nim cu o emi­siu­ne în cadrul progra­mului Fidelis. Emi­siu­nea de anul trecut a fost de foarte mare succes“, a declarat Nanu într-o în­registrare video realizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu ocazia Zilei Naţionale a Investiţiilor şi postată pe pagina de Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO