Burse - Fonduri mutuale

80% din finanţarea de 500 mil. euro a Băncii Transilvania a fost subscrisă de investitori din 20 de ţări. Omer Tetik, CEO: Sumele atrase vor fi asimilate fondurilor proprii.

 OMER TETIK, Banca Transilvania: Este un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacţii similare în sistemul bancar din ţara noastră. 
OMER TETIK, Banca Transilvania: Este un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacţii similare în sistemul bancar din ţara noastră.

OMER TETIK, Banca Transilvania: Este un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacţii similare în sistemul bancar din ţara noastră. OMER TETIK, Banca Transilvania: Este un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacţii similare în sistemul bancar din ţara noastră.

Autor: Liviu Popescu

25.04.2023, 07:00 1765

BERD, investitor ancoră, a alocat 90 mil. euro.Randament de 9% pe patru ani

80% din emisiunea de obligaţiuni de 500 mil. euro a Băncii Transilvania, sub criteriile de eligibilitate MREL şi încheiată pe 21 aprilie 2023, a fost subscrisă de investitori din 20 de ţări, investitorul ancoră fiind Banca Internaţională de investiţii (BERD) cu un plasament de 90 mil. euro. BERD este şi acţionar al băncii de la Cluj.

Finanţarea, cu 9% randament pe patru ani, listată pe Euronext Dublin, reprezintă debutul băncii de la Cluj pe pieţele externe, iar instituţia de credit spune că a fost încheiată în câteva ore cu ordine de peste 850 mil. euro. Obligaţiunile vor fi asimilate fondurilor proprii ale băncii. Banca Transilvania menţionează într-un raport publicat la BVB că 80 de investitori - fonduri de investiţii, instituţii financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale şi centrale, precum şi companii de asigurare au participat la ofertă, iar BERD a fost investitorul ancoră, cu 90 de milioane de euro. Emisiunea de obligaţiuni marchează debutul Băncii Transilvania pe piaţa interna­ţională şi este prima, ca anvergură, din Europa, după turbulenţele care au marcat domeniul bancar internaţional în luna martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO