Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Cristescu duc Faur pe pieţele din Africa

30.06.2010, 23:35 99

Fraţii Marius şi Emil Cristescu din Timişoara, doi dintreantreprenorii români care încearcă să revitalizeze industrialocală, s-au dus cu Faur Bucureşti pe pieţele din Africa, pentru acăuta comenzi şi zone mai ferite de criză.

Producătorul de material rulant şi utilaj greu Faur Bucureşti(FAU), controlat de fraţii Cristescu, şi-a majorat în ultimii doiani cu circa 30% afacerile pe pieţele din Africa, potrivitreprezentanţilor companiei.

Aceştia spun că au livrat până în prezent în Egipt peste 50 delocomotive pentru transportul trestiei de zahăr şi că se află înnegocieri cu Autoritatea de Transport din oraşul egipteanAlexandria pentru modernizarea parcului de tramvaie. De asemenea,compania livrează echipamente de extracţie şi rafinare a zahăruluiîn Ciad şi Senegal, în parteneriat cu o firmă franceză.Reprezentanţii companiei nu au precizat însă care este volumulafacerilor derulate de Faur pe pieţele africane.

Faur a mai anunţat un parteneriat cu firma franceză Latecoairprin care va produce dispozitive de precizie utilizate la montareaaripilor avioanelor Airbus A380, cele mai mari aeronave produse înprezent în lume.

Uzinele Faur au fost înfiinţate în 1921 de industriaşul NicolaeMalaxa, fiind naţionalizate în 1947 de regimul comunist. În 2004,compania a fost preluată de grupul Bega, deţinut de fraţiiCristescu. Anul trecut, Faur a realizat afaceri de 34,2 mil. lei (8mil. euro) şi un profit net de 6,58 mil. lei (1,55 mil. euro).

Acţiunile Faur urmează să fie transferate pe piaţa reglementatăa Bursei de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO