Burse - Fonduri mutuale

Pachete de 26% din acţiunile Cemacon şi-au schimbat astăzi proprietarul

 Pachete de 26% din acţiunile Cemacon şi-au schimbat...

Autor: Adrian Cojocar

04.03.2013, 12:59 651

Astăzi s-au derulat pe bursă mai multe tranzacţii cu acţiuni ale producătorului de blocuri ceramice Cemacon Zalău (CEON) care au cumulat circa 26% din capitalul companiei, valoarea pachetelor transferate însumând 3,4 mil. lei (0,79 mil. euro).

Un pachet de 60 mil. de titluri ale Cemacon a fost transferat printr-o tranzacţie specială (pe piaţa de negociere n.red.) la un preţ de 0,05 lei/unitate şi s-a ridicat la 3 mil. lei. Pachetul reprezintă 23% din acţiunile Cemacon.

În ultima perioadă în acţionariatul societăţii şi-a făcut apariţia Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania, care a devenit unul dintre principalii acţionari al producătorului de cărămizi, ajungând în acest moment să controleze 13,1% din acţiuni. Broker Cluj deţine de mai multă vreme un pachet de 12,8% din titlurile Cemacon, în timp ce SIF Muntenia are o participaţie de circa 5% din acţiuni.

Înainte de tranzacţiile de astăzi niciun acţionar nu deţinea un pachet de control, de 33% din acţiunile Cemacon.

Cotaţia titlurilor producătorului de blocuri ceramice a sărit astăzi cu 5,7% şi a atins un nou nivel record pentru acest an, de 0,05 lei/unitate.

De la începutul anului preţul acţiunilor Cemacon a crescut de peste două ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO