Burse - Fonduri mutuale

Primele declaraţii ale lui Bogdan Badea, CEO-ul Hidroelectrica, după publicarea prospectului companiei: După IPO, ne vom concentra pe investiţii şi creşterea activităţii de furnizare

Bogdan Badea (stânga), CEO al Hidroelectrica, şi Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti, administratorul FP.

Bogdan Badea (stânga), CEO al Hidroelectrica, şi Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti, administratorul FP.

Autor: Eduard Ivanovici

26.06.2023, 00:05 1619

♦ Societatea ia în calcul mijloace alternative de finanţare, precum obligaţiuni şi linii de credit.

Vineri, 23 iunie, a avut loc prima conferinţă organizată de Hidroelectrica după publicarea prospectului de listare la Bursa de Valori Bucureşti. În cadrul evenimentului au participat Bogdan Badea, director general al companiei de stat, şi Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea (simbol bursier FP), care vrea să vândă cel puţin 17,34% din participaţia la producătorul de energie electrică.

„Politica de dividende aprobată în adunarea generală a acţionarilor este în linie cu politica pe care compania a avut-o în ultima perioadă; este un document care dă încredere investitorilor că politica de dividende de la Hidroelectrica va continua. Intenţia companiei, pe lângă consolidarea şi creşterea performanţei din punct de vedere financiar, constă şi într-o creştere organică. După acest proces de IPO, ne vom concentra pe zona de investiţii şi creştere a activităţii de furnizare. Ne dorim să fim principalul pilon care să asigure tranziţia energetică“, spune Bogdan Badea.

Evaluarea celei mai profitabile companii din portofoliul statului român este cuprinsă între 42,3 şi 50,4 miliarde de lei în funcţie de preţul din prospect, adică între 8,6 şi 10,2 ori profitul net înregistrat în ultimele 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO