Burse - Fonduri mutuale

Titlurile de stat Fidelis, de 3 mld. lei, au fost procesate marţi în sistemul Bursei. Listarea, cel mai probabil pe 18 aprilie

Titlurile de stat Fidelis, de 3 mld. lei, au fost...

Autor: Eduard Ivanovici

12.04.2023, 00:03 185

A unsprezecea emisiune de titluri de stat Fidelis a fost procesată ieri în sistemul Bursei de Valori Bucureşti, investitorii împrumutând statul cu circa 3,1 mld. lei, dublu faţă de ediţia anterioară din decembrie, ale cărei dobânzi în lei au fost identice cu cele actuale, însă mai scăzute pe euro.

În ediţia din aprilie, investitorii au cumpărat titluri de circa 714 mil. lei în tranşa în moneda naţională, unde dobânzile anuale au atins 7,7%, şi de aproximativ 473 mil. euro în tranşa denominată în moneda europeană, la o dobândă maximă de 5,8% pe an. 

De asemenea, ediţia Fidelis de luna aceasta – cu o tranşă premium pentru donatorii de sânge – a avut cea mai mare valoare din cele 11 emisiuni derulate de Ministerul Finanţelor Publice la BVB din vara lui 2020 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO