ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Despre Fidelis, lichiditate, adunările generale şi Sphera. Elena Uleia, Prime Transaction: S-a observat interes crescut pe titlurile de stat în euro

11.04.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Deciziile privind distribuirea de dividende s-ar putea reflecta într-o creştere a lichidităţii pieţei.

În prima ediţie de săptămâna aceasta a ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitată Elena Uleia, broker în cadrul societăţii de intermediere Prime Transaction, care a discutat despre cea mai recentă ofertă de titluri de stat Fidelis, valoarea tranzacţiilor de la Bursă, adunările generale ale acţionarilor companiilor listate şi perspectivele Sphera Franchise Group (SFG), operatorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, Republica Moldova şi Italia.

„Am văzut săptămâna trecută o lichiditate mai scăzută în piaţă, valorile tranzacţionate fiind undeva sub media anului curent. Cred că atenţia investitorilor a fost în mare parte îndreptată către oferta de titluri de stat Fidelis, însă mă aştept ca după perioada sărbătorilor să vedem şi o creştere a lichidităţii în piaţă, în principal generată de hotărârile acţionarilor privind distribuţiile de dividende. Am vedea astfel o repo­zi­ţionare a investitorilor către socie­tăţile unde sunt cele mai atractive randamente“, explică Elena Uleia.

Se discută în cadrul adunărilor de luna aceasta şi bugetele de venituri şi cheltuieli. Am văzut la unele societăţi bugete cu un profit şi vânzări în creştere, lucruri care cu siguranţă atrag interesul investitorilor şi atenţia în piaţă către acţiunile respective, adaugă reprezentanta Prime Transaction.


Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi poate fi urmărită zilnic, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul este transmis pe platforma Spotify.

 
 
 
 
 

Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent