Burse - Fonduri mutuale

Ungurii de la OTP si bulgarii de la BAC ravnesc la BVB

15.07.2009, 20:15 21

OTP Bank Romania si firma de brokeraj bulgara Balkan Advisory Company (BAC) Securities au inceput demersurile pentru obtinerea calitatii de intermediar pe Bursa de Valori Bucuresti.
OTP este una dintre putinele banci importante de pe piata locala care nu are in prezent un departament sau o firma de brokeraj pe Bursa de la Bucuresti.
"Am decis sa extindem gama de produse si servicii, prin includerea in oferta noastra a serviciilor de brokeraj pe pietele de valori mobiliare tranzactionate la vedere si administrate de Bursa de Valori Bucuresti. OTP Bank Romania a initiat demersurile necesare pentru a deveni participant la sistemele de tranzactionare administrate de BVB", a declarat seful Directiei Piete de Capital din OTP Bank Romania, Mircea Valceanul. El a mai spus ca intrarea in piata a fost influentata si de tranzactiile reduse care se deruleaza in ultima perioada in piata, precum si de faptul ca Bursa nu percepe comision, pana la finele lunii august, pentru companiile care vor sa devina intermediari.
Firma de brokeraj Balcan Advisory Company Securities va intermedia tranzactiile la BVB direct din Bulgaria, urmand sa fie "remote member" sau broker la distanta. Pe piata locala, bulgarii sunt prezenti pe segmentul de private equity si investment banking, prin intermediul BAC Investment, condusa de Matei Paun. In prezent, pe Bursa mai sunt active 70 de societati de brokeraj si grupuri bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO