Business Construct

Antreprenori locali. Daw Benţa mai face o fabrică nouă de cărămizi decorative. Compania a inaugurat şi pe finalul anului 2022 o fabrică de cărămizi aparente, la Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, cu o investiţie de 7 mil. euro

Antreprenori locali. Daw Benţa mai face o fabrică nouă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.06.2023, 07:37 1969

Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa din Mureş şi-a planificat să facă investiţii noi în producţie şi în capacităţile de depo­zitare. Pentru 2023, compania are un buget de investiţii de 3,9 mil. lei.

„Proiectele de investiţii pe care le avem sunt o fabrică nouă de cărămizi decorative Meldorfer, în derulare, retehnologizarea fabricii de vopsele şi tencuieli şi o creştere a capacită­ţilor de depozitare, proiect elaborat cu termen de implementare în viitor“, au spus reprezentanţii Daw Benţa ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023, care a apărut recent pe piaţă. Compania a inaugurat şi pe finalul anului 2022 o fabrică de cărămizi aparente, pe care a anunţat că va instala centrale foto­voltaice pentru a produce propria energie, în condiţiile în care unitatea de producţie este un consumator mare de electricitate şi de gaz.

Investiţia pentru fabrica din Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, a fost de 7 milioane de euro, acolo producându-se cărămizi decorative sub brandul Meldorfer. Unitatea de producţie a fost realizată cu aport de capital al acţionarilor, ajutor de stat în valoare de 1,3 milioane de euro şi credit asigurat de partenerul financiar al companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO