Business Construct

Fiscul din Vaslui a vândut o parte din bunurile firmelor lui Porumboiu scoase la licitaţie

Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu

Autor: Teodor Istrate

20.02.2015, 00:00 2841

Opt utilaje care aparţineau firmelor omului de afaceri Adrian Porumboiu au fost vândute de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui, în urma licitaţiei desfăşurate, joi, la sediul instituţiei, cumpărători fiind două firme din Neamţ şi Iaşi, precum şi o persoană fizică din Târgu Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii AJFP Vaslui au refuzat să furnizeze informaţii cu privire la bunurile valorificate în contul datoriilor la bugetul de stat ale uneia dintre firmelelui Porumboiu.

De asemenea, reprezentanţii AJFP Vaslui nu au făcut publică valoarea cu care utilajele sau autoturismele au fost vândute către cei trei cumpărători.

Joi, la sediul AJFP Vaslui au fost scoase la vânzare, joi, prin licitaţie publică, 97 de bunuri mobile de la societăţile Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui.

Toate bunurile scoase la licitaţie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare în perioada 2011-2014, în urma stabilirii unui grafic de eşalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

"Toate aceste bunuri au fost scoase la licitaţie în urma constatării pierderii valabilităţii eşalonărilor şi amânărilor la plată acordate societăţii Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligaţiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de eşalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011.

Printre bunurile scoase la vânzare de Finanţele Publice s-au aflat autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semănătoare, dar şi instalaţii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui.

Firma Comprest are ca activitate transportul rutier şi realizarea de construcţii civile, industriale şi agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO