Business Hi-Tech

Afacerile TBI Leasing vor fi conduse de soft WizRom

28.03.2003, 00:00 25

Valoarea pietei de leasing a atins anul trecut 1 miliard de dolari, iar in cativa ani ar putea sa ajunga la 5 miliarde de dolari, conform aprecierilor unor jucatori din piata. Acest potential a atras atentia si furnizorilor de solutii de gestiune a afacerilor, a caror concurenta  este de asteptat sa creasca  pe acest segment.
Cea mai noua miscare de pe piata este contractul dintre WizRom Software si compania TBI Leasing.
WizRom implementeaza  la TBI Leasing, in premiera, solutia de gestiune WizLeasing. Este vorba de un proiect pilot care precede lansarea oficiala a produsului WizLeasing la mijlocul lunii aprilie, a declarat Cristian Udrescu, director general al WizRom.
TBI Leasing este o companie de creditare in sistem leasing infiintata in martie 2002. Actionarul principal este TBIF Financial Services BV din Olanda, care detine 97% din actiunile companiei si este un consortiu format din BERD, divizia de investitii a Deutsche  Bank si un grup de investitori irsaelieni. Restul de 2% din capitalul TBI Leasing este detinut de compania Omniasig.
TBI Leasing a avut o evolutie rapida, inregistrand la sfarsitul anului 2002 contracte in valoare de 10 milioane de euro.
"Un software de leasing este absolut necesar pentru a asigura viteza de raspuns si calitatea serviciilor, conditii esentiale pentru ca o companie sa se poata impune pe o piata extrem de competitiva, cum este piata locala,"  explica Florentina Mircea, director general al firmei TBI Leasing.
Oficialul TBI Leasing apreciaza ca potentialul pietei de leasing din Romania - 100 de societati, din care 30 de jucatori semnificativi - este estimat la 1 miliard de euro, cu posibilitatea de crestere la 5 miliarde de euro spre anul 2005.
Directorul general TBI Leasing  si-a justificat alegerea pornind de la observatia ca "majoritatea software-urilor de leasing existente se axeaza pe partea contabila, un aspect minor al activitatii de leasing".
"WizRom a venit insa cu un produs standardizat, la cheie, care a raspuns atat exigentelor din cadrul departamentului Contabilitate - facturari, raportari conform standardelor romanesti si internationale - cat si problemelor specifice cu care se confrunta departamentul Marketing - administrare, ofertare, partea de termeni financiari", spune Florentina Mircea. Un avantaj major al produsului WizLeasing este generatorul de rapoarte - esential in special pentru o companie in care situatia financiara se concentreaza la nivel de grup.
In continuare, TBI Leasing si WizRom vor implementa partea de analiza si program pentru departamentul Operatiuni - asigurari, livrari, plati catre furnizori - precum si un sistem care permite lucrul pe centre de cost (sucursale), activitatea acestora fiind astfel urmarita separat.
TBI Leasing are cinci sucursale proprii si, de asemenea, beneficiaza de agentiile Omniasig la nivel national.
La randul sau, directorul general al WizRom afirma ca "suntem deja in discutii si cu alte firme privind implementari WizLeasing".      
"Solutia WizLeasing este o expresie a preocuparii firmei WizRom de a penetra anul acesta si alte segmente de piata, cum ar fi turismul si service auto", spune el.
WizRom Software a fost creata in 1992 ca reprezentanta pentru Romania si Europa de Est a unor firme de software internationale ca WizSoft Inc, Eshbel Technologies si Retalix.
Firma a implementat solutii la peste 1.000 de clienti, licentele sale avand in jur de 10.000 de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO