Business Hi-Tech

Cisco: servicii voce-date-video pentru companii

10.03.2006, 00:00 15

Cisco Romania, filiala locala a celui mai mare producator de echipamente pentru retele de comunicatii, a lansat pe piata romaneasca sistemul Cisco Unified Communication - o suita de echipamente si aplicatii pentru comunicatiile de voce, date si video ale companiilor. "Noutatea acestui sistem este posibilitatea fiecarui utilizator de a selecta modalitatea sau modalitatile prin care vrea sa fie contactat: telefon fix, email, mesaje instant, conferinta video sau telefon mobil", a explicat Cristian Popescu, director de vanzari Cisco Romania. "De asemenea, cel care initiaza comunicarea poate selecta prin interfata software pe care din aceste canale doreste sa le foloseasca", a adaugat el.

Costul acestui sistem difera foarte mult de la caz la caz, in functie de optiunile companiei-client si de numarul utilizatorilor. "Pur informativ, as putea sa va spun ca pentru 100 de utilizatori pretul mediu ar fi de circa 450 de dolari pentru fiecare post de lucru", a precizat Popescu.

Clientii potentiali pentru aceasta solutie sunt in special companiile care au mai multe sedii, precum companiile financiare sau de utilitati, conform oficialului Cisco Romania. "In plus mai exista si companiile care trebuie sa comunice foarte mult cu distribuitorii sau clientii lor", a mai spus el.

Sistemul permite si conectarea la telefoanele mobile duale - care pot sa se conecteze atat la o retea de telefonie mobila, cat si la o retea locala de Internet prin unde radio (Wi-Fi). "Sistemul isi poate da seama daca un astfel de telefon mobil se afla in aria de acoperirea a retelei Wi-Fi a companiei si toate apelurile primite si initiate de utilizator vor fi automat efectuate prin aceasta", a spus Popescu. Astfel de telefoane nu au fost lansate inca in Romania, ele fiind inca o noutate si pe pietele dezvoltate.

De asemenea, un utilizator cu un astfel de telefon mobil poate sa se conecteze automat la sistemul Cisco Unified Communication cat timp se afla in aria de acoperire a unei retele Wi-Fi.

"Acest lucru este foarte folositor pentru companiile care au angajati in deplasare. Indiferent unde te afli, poti sa folosesti Internetul prin unde radio pentru a te conecta la sistemul de comununicatii al companiei tale, fie ca folosesti un laptop sau un telefon mobil dual", a precizat Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO