Business Hi-Tech

Cum arată „eşalonul doi“ din topul celor mai mari jucători din piaţa de telecom pe anul 2014

Cum arată „eşalonul doi“ din topul celor mai mari...

Autor: Adrian Seceleanu

14.07.2015, 00:08 1686

Cel mai mare jucător din al doilea „eşalon“ este Datanet Systems, care a devenit parte a grupului slovac de telecomunicaţii Soitron în anul 2010, cu o cifră de afaceri de aproape 80 de milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent. Firma controlată de slovaci a înregistrat şi cel mai mare profit net.

Datanet Systems, parte a grupului slovac de telecomunicaţii Soitron, două companii controlate de germanii de la Deutsche Telekom, două companii „de stat“ şi câţiva jucători aflaţi în pro­prie­tatea unor antre­pre­nori locali se află în „eşalonul doi“ al celor mai mari jucători din telecom după cifra de afaceri din 2014, respectiv pe poziţiile 11-20, conform datelor disponibile pe site-ul Mi­nisterului Finanţelor care au fost centralizate de ZF.

Primele zece locuri din top sunt ocupate, în or­di­nea veniturilor, de ur­mă­torii operatori: Orange, Voda­fone, Tele­kom Fix, RCS&RDS, Telekom Mobil, UPC, Radio­com, Digital Cable Systems, 2K Telecom şi Nextgen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO