Business Hi-Tech

IMM-urile care au nevoie de fonduri europene sau naţionale pot folosi aplicaţia George SmartEU - aplicaţie care adună la un loc toate programele de finanţare dedicate companiilor

Sergiu Manea, CEO al BCR, în cadrul evenimentului de lansare a George SmartEU

Sergiu Manea, CEO al BCR, în cadrul evenimentului de lansare a George SmartEU

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.04.2024, 10:24 116

IMM-urile care sunt în căutare de fonduri europene nerambursabile pot folosi aplicaţia George SmartEU, lansată de BCR, care oferă informaţii complete despre fondurile europene sau naţionale şi îi ajută pe antreprenori să aleagă programele care se potrivesc pentru nevoile lor.

„George SmartEU facilitează accesarea de granturi şi instrumente financiare pentru afacerile din România şi oferă un portofoliu integrat de soluţii şi servicii pentru companiile care vor să crească sustenabil şi să-şi valorifice iniţiativele”, au spus reprezentanţii BCR.

Sergiu Manea, CEO al BCR, a doua cea mai mare bancă după active din România, a spus pentru ZF că dezvoltarea aplicaţia George SmartEU a pornit de la ideea de a aduce în faţa antreprenorilor o platformă care să îi ajute să găsească mai rapid programele de finanţare care li se potrivesc.  

„Ideea aceasta am avut-o mai de mult, în momentul care am realizat că e nevoie de informaţie care să fie curată şi pe „limba oamenilor”. Spre exemplu, sunt 200 de pagini de ghiduri şi anexe pentru fiecare program. Acum, imaginaţi-vă, un antreprenor care caută o soluţie de finanţare pentru un proiect ar trebui să citească 200 de pagini ori 32 de programe şi ar trebui să ţină minte informaţiile esenţiale, astfel încât atunci când se gândeşte la un proiect imediat să poată să aleagă programul potrivit. Acum au această aplicaţie care să îi ajute. Şi nu ne oprim aici, acum, prima dată am pus informaţii la un nivel, să spunem mai primar, dar o să continuăm să dezvoltăm”, a spus pentru ZF Sergiu Manea, prezent în cadrul evenimentului de lansare a George SmartEU.

De asemenea, disponibilitatea programelor de finanţare se actualizează în timp real în aplicaţie, pentru a oferi acces antreprenorilor la cele mai noi şi relevante informaţii despre accesarea fondurilor, pe baza criteriilor de eligibilitate, au mai spus reprezentanţii BCR. George SmartEU poate fi accesat de antreprenorii care au cont George pentru afacerea ta, direct în aplicaţia George.

Soluţia George SmartEU a fost creată alături de Oceanobe, o companie de dezvoltare software din Iaşi, iar procesul de dezvoltare şi implementare a durat trei luni. Oceanobe este o companie 100% românească, un hub creativ pentru produse software inovatoare, care acoperă domenii precum construcţiile durabile, managementul activelor, banking, procesarea plăţilor, sănătatea mentală, energie şi media digitală.

„Prin parteneriatul cu Oceanobe, BCR introduce George SmartEU în universul nostru digital. România are un număr tot mai mare de start-up-uri inovatoare şi antreprenori talentaţi care îşi propun să revoluţioneze diverse sectoare, inclusiv sectorul financiar. Oceanobe şi BCR au în acest domeniu aceeaşi viziune, aceea de a facilita accesul la digitalizare, inclusiv domeniilor care pot părea mai tradiţionale la prima vedere, precum aplicarea la fonduri europene. Misiunea echipei Oceanobe este aceea de a oferi clienţilor noştri din mediul de afaceri un parteneriat pe termen lung, pe care să se poată baza pentru creşterea şi dezvoltarea afacerilor lor (...)”, a spus Robert Tamaş, fondator al Oceanobe.

George a fost lansat în 2018 şi are 2,3 milioane de utilizatori. Din 2021, ecosistemul s-a deschis şi pentru afaceri, propunând antreprenorilor un portofoliu de produse şi funcţionalităţi digitale, unic ca ofertă integrată pe piaţa din România. În prezent, peste 140.000 de companii sunt înrolate în George pentru afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO