Business Hi-Tech

Microsoft estimeaza o crestere de 35% a veniturilor

21.03.2008, 17:25 20

Veniturile Microsoft Romania, sucursala locala a celui mai mare producator de software din lume, ar putea creste cu pana la 35% in anul fiscal ce se incheie la 30 iunie 2008.
"In exercitiul financiar trecut am inregistrat un avans de 53% al afacerilor, iar pentru anul curent ne propunem sa crestem cu 30-35%", a declarat Silviu Hotaran, directorul general al Microsoft Romania.
Potrivit Ministerului Finantelor, compania a raportat in anul calendaristic 2006 un profit net de 4,04 mil. euro, la o cifra de afaceri de 16,33 mil. euro.
Hotaran a precizat ca ritmul de mediu de crestere anual al companiei (CAGR) in ultimii trei ani a fost de aproximativ 50%. "Trebuie sa gasim modalitati pentru a ne mentine aceasta evolutie. Fondurile europene reprezinta un important factor de potentiala crestere, la care pana acum nu am avut acces", a spus oficialul Microsoft.
El a amintit, de asemenea, de succesul inregistrat de anumite "experimente locale" ale companiei, precum comercializarea de aplicatii software pe baza de cartele preplatite sau proiectul "family education PC". Hotaran a precizat ca reprezentanta gigantului american pregateste demersuri similare, care i-ar putea asigura o crestere sustinuta, insa nu a dorit sa ofere mai multe detalii.
Hotaran a mai spus ca Microsoft a comercializat pe piata locala aproximativ 100.000 de licente ale sistemului de operare Windows Vista.
Compania a lansat ieri pe piata locala noi versiuni ale aplicatiilor SQL Server, Visual Studio, precum si a sistemului de operare Windows Server.
Windows Server 2008, lansat la inceputul acestei luni pe plan international, dispune de instrumente de virtualizare si de sisteme de securitate imbunatatite fata de versiunile precedente. Un alt aspect cheie al noului sistem este faptul ca poate fi utilizat si fara interfata grafica, asemenea majoritatii distributiilor Linux.
Gabriel Nicolaescu, directorul diviziei Server&Tools al Microsoft Romania, a precizat ca se asteapta la o crestere de 30% a vanzarilor diviziei de servere pana la sfarsitul anului. Potrivit propriilor estimari, Microsoft are o cota de peste 75% din piata serverelor din Romania si vizeaza sa depaseasca 80% in urmatorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO