Eveniment

Schimbări drastice în piaţa muncii: Cum şi cât de rapid preia inteligenţa artificială controlul? Întrebarea crucială: cine este de fapt stăpânul şi cine este sclavul?

Barbara Stöttinger, decan, WU Executive Academy: Eu cred în creativitatea omenirii. Au existat întotdeauna provocări de tot felul, din epoca de piatră până acum au fost mereu provocări şi cumva oamenii au reuşit să le depăşească. Altfel, nu am mai fi aici.

Barbara Stöttinger, decan, WU Executive Academy: Eu cred în creativitatea omenirii. Au existat întotdeauna provocări de tot felul, din epoca de piatră până acum au fost mereu provocări şi cumva oamenii au reuşit să le depăşească. Altfel, nu am mai fi aici.

Autor: Ramona Cornea

06.05.2024, 09:14 3647

♦  „Trebuie să privim AI ca pe un instrument, unele locuri de muncă vor dispărea, dar inteligenţa artificială nu înlocuieşte partea uman㔄 ♦ „În ziua de azi, oamenii sunt probabil mai buni antreprenori decât inteligenţa artificială. Oamenii, managerii ar trebui să investească în abilităţile şi capacităţile lor antreprenoriale pentru că acesta este cel puţin un potenţial avantaj împotriva AI.”

În această perioadă apar tot mai des întrebări despre rolul inteligenţei artificiale în evoluţia businessurilor, dacă vor fi înlocuiţi oamenii din rolurile pe care le ocupă pe piaţa muncii sau din poziţia de antreprenor. Profesorii de la Universitatea din Viena din Austria susţin că trebuie să privim în continuare inteligenţa artificială ca pe un instrument, că unele locuri de muncă vor dispărea, însă inteligenţa artificială nu înlocuieşte partea umană.

„Cred că pentru lideri este important să conştientizeze atât potenţialul, cât şi pericolele inteligenţei artificiale. Vorbim mult despre umanism, despre cum pot oamenii să rămână în frunte. În prezent, întrebarea e cine este stăpânul şi cine este sclavul? Şi cred că trebuie să ajungem într-o stare în care oamenii sunt stăpânii şi nu sclavii. Azi suntem, dar cum vom fi mâine? Eu una sunt optimistă”, a spus prof. Barbara Stöttinger, decan şi director academic al programelor Global Executive MBA şi MBA Marketing & Vânzări din cadrul Universităţii din Viena.

Omenirea s-a confruntat cu multe astfel de provocări de-a lungul timpului, provocări din care a ieşit învingătoare, astfel că parcursul inteligenţei artificiale nu trebuie văzut ca o ameninţare supremă asupra oamenilor, crede ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO