Business Hi-Tech

Start-up-ul CaptainBook, marketplace de excursii şi experienţe, vrea să ridice 215.000 euro de pe SeedBlink

Start-up-ul CaptainBook, marketplace de excursii şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.08.2022, 00:02 134

Start-up-ul grecesc CaptainBook, care dezvoltă un marketplace pentru excursii şi experienţe, mai are de strâns mai puţin de 10.000 de euro până îşi atinge obiectivul de finanţare – de 215.000 de euro, în cadrul unei runde de investiţii deschise pe platforma SeedBlink, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei locale de co-investiţii în start-up-uri tech.

Până în prezent, start-up-ul CaptainBook, evaluat pre-money la peste 1,4 milioane de euro, a strâns suma de 208.000 de euro, iar runda de finanţare de pe SeedBlink se va încheia pe data de 28 august.

Platforma CaptainBook.io îşi propune să aducă la un loc, în mediul online, furnizorii de experienţă cu publicul acestora. Astfel, start-up-ul dezvoltă o platformă de rezervare care îi conectează pe furnizorii de experienţe la o reţea de revânzători, precum hoteluri sau agenţii de turism. Marketplace-ul CaptainBook se adresează întreprinderilor mici care generează venituri mai mici de 250.000 de dolari (248.000 euro) pe an, reprezentând aproximativ 86% din jucătorii de pe piaţa de profil.

De asemenea, compania se adresează unei pieţe estimată la circa 105 miliarde de dolari în 2022, şi care se află în continuă creştere, conform sursei citate anterior. 

Start-up-ul a fost înfiinţat în 2021 de Jerome Bajou şi Luca Lattanzio, antreprenorii cu experienţă în sectorul de turism şi cu un total de şase exit-uri anterioare. Jerome Bajou, CEO al CaptainBook, este inginer IT şi a lucrat pentru o bancă din Londra înainte de a organiza excursii de navigaţie în insula grecească Naxos. Iar Luca Lattanzio, COO al CaptainBook, are peste şase ani de experienţă în vânzarea de software de automatizare industrială, şi a lucrat într-o agenţie de turism din 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO