Business Hi-Tech

Veneţia nu mai are secrete pentru Google Street View. Plus, noul ”Google Gondola”

Veneţia nu mai are secrete pentru Google Street View....

Autor: Cătălina Butan

16.07.2013, 16:54 831

Utilizatorii aplicaţiei Street View, care oferă posibilitatea de a vizualiza şi naviga prin imagini panoramice de 360 de grade, vor putea explora cele mai înguste străzi veneţiene, scrie The Guardian.

Operatorii Google Street View au străbătut străzile şi pieţele oraşului plutitor cu câte un rucsac ce conţine un dispozitiv cu 15 camere de cinci megapixeli, cu un unghi de vizualizare de 360 de grade. Dispozitivul care cântăreşte 18 kg, are un hard disk încorporat şi o baterie cu o durată de viaţă de o zi, este ultima inovaţie a producătorilor aplicaţiei Smart View, care au încorporat de-a lungul timpului camere de fotografiat în cadrul unor triciclete, sau snowmobile pentru a suprinde imagini de pe străduţe înguste şi pietruite sau ai unor versanţi înzăpeziţi din întreaga lume.

Fotografiile din Veneţia vor fi disponibile online la sfârşitul anului. Google intenţionează să fotografieze Veneţia şi dintr-o gondolă în timp ce aceasta navighează pe canalele oraşului plutitor, proiect numit “Google Gondola”.

Lansată de Google în 2007, aplicaţia Street View şi-a extins acoperirea de la cinci oraşe din Statele Unite ale Americii la peste 3.000 de locaţii din 43 de ţări.

Printre noile locuri surprinse de Street View se numără Antarctica, Casa Albă dar şi reciful Marea Barieră de Corali (imagini subacvatice).

Operatorii Google au mai folosit rucsacul cunoscut sub numele de “trekker” pentru a fotografia versanţii din Marele Canion sau pentru a surpinde imagini din vârful turnului Burj Khalifa din Dubai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO