Business Internaţional

Google: profit de doar 3,2 mld. dolari. "Merge în direcţia greşită"

Google: profit de doar 3,2 mld. dolari. "Merge în...

Autor: Marius Oncu, Radu Racu

19.07.2013, 11:41 1010

Profitul Google din perioada similară a anului trecut a fost de  2,8 miliarde de dolari 

Acţiunile Google au scăzut cu 5,7% pe bursa din Statele Unite după anunţarea rezultatelor financiare, declin alimentat şi de anunţul Google conform căruia va "continua să facă investiţii semnificative".

Principala dezamăgire a investitorilor a venit dinspre veniturile pe care le-a încasat Google în primăvară, de 11,1 miliarde de dolari. Deţi în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, analiştii estimau veniturile Google la 11,37 miliarde de dolari.

Profitul Google pe acţiune înainte de anumite elemente excepţionale a fost de 9,56 dolari, sub estimările pieţei care prognozau un profit de 10,8 dolari pe acţiune

"Sunt multe lucruri neplăcute în acest raport", a declarat Colin Gills, analist la BGC Partners.

Ce rezultate a avut Google în România

Veniturile Google din publicitate au scăzut în intervalul analizat. Costul per clic, preţul plătit pentru publicitatea pe Google, a scăzut cu 6% în intervalul analizat, a spus Gills. În primul trimestru al anului, declinul costului per clic s-a situat la numai 4%.

"Merge în direcţia greşită. Nu s-a îmbunătăţit, s-a înrăutăţit", a spus Gills.

Trendul de scădere este surprinzător, din cauza aşteptărilor pentru îmbunătăţirea acestui indicator, odată cu introducerea unui nou sistem Google de vânzare de publicitate, care permite derularea de campanii atât pentru PC-uri, cât şi pentru dispozitive mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO