Business Internaţional

Ungaria semnează un parteneriat strategic şi cu Nokia Siemens Networks

Ungaria semnează un parteneriat strategic şi cu Nokia...

Autor: Ioana Nita

28.01.2013, 23:00 924

Guvernul Ungariei a semnat astăzi un acord strategic cu unitatea locală a producătorului de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, continuând astfel măsurile prin care încearcă să ţină aproape marile companii prezente pe piaţa locală. La eveniment au fost prezenţi ministrul economiei Gyögy Matolcsy şi directorul general al subsidiarei Nokia Siemens Networks, Róbert Ésik, scrie Portfolio.hu.

Începând cu vara anului trecut, guvernul de la Budapesta a semnat parteneriate strategice cu unităţile locale ale companiei Coca-Cola, producătorului de aluminiu Alcoa, constructorilor auto Daimler şi Suzuki, producătorului sud-coreean de anvelope Hankook, gigantului american General Electric, companiilor de tehnologie Microsoft IBM şi Jabil Circuit, producătorului elveţian de locomotive Stadler Rail, retailerului britanic Tesco, companiei indiene de servicii IT Tata Consultancy Services, precum şi cu producătorul farmaceutic Rich­ter.

Peter Szijjarto, secretar de stat responsabil cu politica externă în cadrul cabinetului premierului Viktor Orban, a declarat în luna septembrie a anului trecut că Ungaria are în vedere semnarea a 40 de acorduri strategice în total.

Scopul parteneriatelor strategice este ca aceste companii străine, orientate în principal pe export, să “se simtă mai bine şi în siguranţă” în Ungaria, într-un mediu economic mai predictibil. De asemenea, se aşteaptă ca profiturile subsidiarelor străine din Ungaria să fie reinvestite preponderant local.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO