Companii

Agricover a facut unprofit de 4,2 mil. € in primele noua luni

Agricover a facut unprofit de 4,2 mil. € in primele noua luni
26.10.2009, 23:17 60

Grupul Agricover, cu activitati in productia de seminte sidistributia de produse agricole, a inregistrat un profit de circa4,2 mil. euro (17,7 mil. lei) in primele noua luni ale acestui an,in crestere cu 8%, calculat in euro, fata de aceeasi perioada aanului trecut, cand a raportat 3,9 mil. euro (14,3 mil. lei), ocontributie semnificativa fiind adusa de divizia financiara acompaniei.

"Agricover Credit IFN a trecut pe break-even mai devreme decatprevedeau obiectivele ajustate din cauza crizei, inregistrand ocifra de afaceri de 1,4 mil. euro (6 mil. lei) in primele treitrimestre din 2008 si un profit de 0,8 mil. euro (3,5 mil. lei)", adeclarat Robert Arsene, directorul general al Agricover, careadmite insa ca intampina greutati cauzate de lipsalichiditatilor.

"Lipsa de lichiditati duce la ingreunarea platii facturilor decatre clientii nostri, iar modul in care reactionam merge de lanegocierea restructurarii datoriei la reglementarea situatiei prinintermediul justitiei", completeaza el.

Anul trecut, cand s-a infiintat divizia de credite, cifra deafaceri a acesteia era de 0,1 mil. euro (390.000 de lei). Agricovera incheiat primele trei trimestre ale acestui an cu afaceri de 82,3mil. euro (345 mil. lei), in conditiile in care in aceeasi perioadaa lui 2008 rula 75,1 mil. euro (276,5 mil. lei), adica cu 9% maiputin.

"Am fost favorizati de faptul ca, in aceasta perioada, a crescutnevoia fermierilor si a companiilor procesatoare de a colabora cuun partener sa asigure continuitatea livrarilor. In plus, ne-aucrescut veniturile pe client", a explicat directorul general alAgricover.

Divizia de distributie a inputurilor (seminte, ingrasaminteetc.) pentru agricultura a inregistrat cel mai mare avans alvanzarilor, respectiv o crestere de 57% in lei, potrivit companiei.Pe de alta parte, divizia de comert cu cereale a raportat un avansde 12% fata de primele noua luni ale anului trecut.

Infiintata in 2000 prin fuziunea dintre Comcereal SA Buzau siUlvex SA Buzau, Agricover si-a extins afacerile in domeniulagribusinessului, fiind in prezent structurata in sase divizii sicompanii - distributie, cereale, seminte, silozuri, logistica sicredit IFN. Grupul Agricover, care a incheiat anul 2008 cu afaceride 91 mil. euro, este detinut de investitori iranieni, care maicontroleaza in Romania si Prodal '94, producatorul marcilor debauturi alcoolice Stalinskaya si Wembley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO