Companii

Alexandros Exarchou, Intrakat: România este o piaţă foarte importantă pentru noi, vrem proiecte de 2,5 mld. euro aici şi afaceri anuale de peste 1 miliard de euro

Alexandros Exarchou, vicepreşedinte şi CEO al Intrakat S.A: Ne uităm să cumpărăm alte companii în România, nu companii de miliarde, ci unele mai mici, capabile, cu experienţă, care înţeleg mai bine România şi care au personal.

Alexandros Exarchou, vicepreşedinte şi CEO al Intrakat S.A: Ne uităm să cumpărăm alte companii în România, nu companii de miliarde, ci unele mai mici, capabile, cu experienţă, care înţeleg mai bine România şi care au personal.

Autor: Bogdan Alecu

08.04.2024, 16:00 662

Intrakat, grupul elen care a cumpărat Aktor, a realizat o puternică infuzie de capital pe plan local pentru a accelera lucrările existente din România. Miza? Finalizarea lotului dintre DN6 şi A1 de 18 km până în august 2024, faţă de luna decembrie cât era cea mai optimistă estimare până acum.

Constructorul grec Aktor, intrat anul trecut în grupul Intrakat din aceeaşi ţară, a beneficiat de o infuzie de capital şi are în plan accelerarea lucrărilor la lotul al treilea din partea de sud a autostrăzii A0, lot cuprins între DN6 şi A1 - unde pe actualul DNCB este una dintre cele mai aglomerate rute.

„Deja putem vedea rezultatele tranzacţiei dintre Ellaktor şi Intrakt. În trecut nu am performat prea bine în România, dar acum vom rezolva şi acest aspect. Spre exemplu, la final de august, început de septembrie, vom finaliza lucrările la lotul 3 din A0 între DN6 şi A1. Avem aici 650 de angajaţi şi vom creşte. Nu vrem să avem Aktor ca o ramură, vrem ca o companie. Să avem cât mai mulţi angajaţi români aici. Avem aici 650 de angajaţi, peste 500 sunt români. Probleme cu forţa de muncă avem şi în Grecia. Dar dacă plăteşti, găseşti. Aici este problema. Trebuie să învăţăm să plătim mai bine, dar este o problemă de cost“, a declarat într-un interviu acordat ZF Alexandros Exarchou, vicepreşedinte şi CEO al Intrakat S.A., grupul care deţine acum Aktor.

El a subliniat că businessul din România poate creşte puternic acum şi vizează dublarea atât a cifrei de afaceri, cât şi a valorii portofoliului de lucrări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO