Companii

Cel mai mare complex de porci din Roman se va redeschide după 20 de ani. Kosarom, controlată de Neculai Apostol va investi 15 milioane euro

Autor: Liviu Iancu

08.06.2011, 23:34 394

Grupul de firme Kosarom din Paşcani investeşte 15 milioane deeuro în modernizarea complexului de creştere a porcilor Suinprod dela Roman, care va fi redeschis la începutul anului viitor, adeclarat Neculai Apostol, proprietarul grupului.

"Circa 30% din bani provin din surse proprii, iar restul dincredite bancare. În afară de această investiţie avem de gând ca înurmătorii doi-trei ani să investim şi în zona de industrializare acărnii de pasăre", a spus Apostol, la un seminar, adăugând că înultimii cinci ani grupul a derulat investiţii de peste 40 milioaneeuro. El a adăugat că producţia de carne de porc a grupului estesuspendată în prezent până la redeschiderea complexului de laRoman.

Grupul produce 6.500 de tone de carne pe an şi 25-30 tone demezeluri pe zi. Proprietarul Kosarom a mai arătat că grupul a avutanul trecut o cifră de afaceri de 45 milioane euro, cu cincimilioane de euro mai puţin decât în 2009, iar pentru acest anestimează un nivel similar cu cel de anul trecut. Kosarom a fostprivatizată în anul 1992 şi este specializată în producerea decarne şi preparate din carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO