Companii

Cemacon îşi va reduce datoriile la BCR la 13 mil. euro printr-o restructurare

Cemacon îşi va reduce datoriile la BCR la 13 mil. euro...

Autor: Adrian Cojocar

05.11.2013, 19:19 533

Conducerea producătorului de blocuri ceramice Cemacon (CEON), care deţine o fabrică de producţie la Zalău, a semnat un acord de principiu cu principala bancă creditoare, BCR, în vederea restructurării unor datorii în valoare totală de 30 mil. euro pe care societatea le avea dintr-un împrumut contractat în 2007, precum şi dobânzi şi penalităţi rămase restante.

Restructurarea presupune printre altele conversia unei creanţe a BCR de 12 mil. euro în acţiuni ale Cemacon astfel încât participaţia acesteia în companie să nu depăşească 33%, dar şi desprinderea din societate a unor active care nu fac parte din activitatea de bază împreună cu datorii de circa 5 mil. euro către aceeaşi bancă.

Acţionarii Cemacon s-au obligat totodată să majoreze capitalul companiei cu cel puţin 1,5 mil. euro. La finalul restructurării Cemacon ar urma să rămână doar cu un credit pe zece ani de 13 mil. euro către BCR la care va beneficia de o perioadă de graţie de un an la plata dobânzilor şi ratelor. BCR caută în prezent un investitor care să preia participaţia de maximum 33% pe care banca o va avea la Cemacon după restructurare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO