Companii

Doi soţi au investit 50.000 de euro într-o băcănie în care intră 35 de clienţi/zi

Doi soţi au investit 50.000 de euro într-o băcănie...

Autor: Corina Mirea

19.02.2014, 00:06 330
Cornelia şi Dan Chirnogea, un cuplu de 32 de ani, a pa­riat în urmă cu mai mult de doi ani circa 50.000 de euro pe des­chiderea unei băcănii cu specific fran­cez şi internaţional în centrul Capitalei.
 
Pe rafturile Băcăniei Coco, situată într-o clădire interbelică din zona bulevardului Magheru, cei doi soţi au în prezent câteva sute de sortimente de vinuri, dulceţuri sau brânzeturi de la 60-70 de furnizori din ţară şi străinătate şi un laborator propriu de prăjituri.
 
„Voiam de mult timp să avem ceva al nostru. Soţul meu se săturase de targeturi strânse (lucra în vânzări – n.red.) şi am zis că, în loc să fim presaţi de deadline-uri pentru alţii ar fi bine să facem ceva pentru noi. Eu am şi fost crescută într-un spirit antreprenorial de ai mei. A fost foarte greu însă. Iniţial am vrut un bistro, dar am realizat că ne-ar trebui prea mulţi oa­meni şi o investiţie prea mare şi cred că am fost şi destul de naivi la început. Credeam că totul va merge mai uşor, dar biro­craţia de la noi îţi taie puţin câte puţin din entuziasm“, spune Cornelia Chirnogea, care lucrează în paralel într-o com­panie de comunicare şi consultanţă în relaţii publice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24