Companii

Gral deschide oficial în semestrul doi spitalul privat

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

01.04.2013, 00:06 243

Gral deschide oficial în semestrul doi spitalul privat  Liviu Iancu Gral Medical preconizează că în al doilea semestru al anului va deschide oficial, în Bucureşti, primul său spital privat, pe care îl dezvoltă pe o infrastructură existentă, din fonduri proprii, şi nu de la zero, cum intenţionase iniţial.

Compania a decis transformarea, în etape, a unui centru de diagnostic în spital, deşi planurile iniţiale vizau o investiţie greenfield de 30 milioane euro, cu finanţare externă. Astfel, investiţia în clădirea în care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinică, care a fost completată ulterior cu un centru de imagistică, unul de dializă, unul de radioterapie şi chimioterapie şi, în acest an, cu secţia de chirurgie.

„Anul 2012 a fost anul în care am decis să lansăm investiţia secţiei de chirurgie din fonduri proprii. Direcţia a fost dată de costurile de oportunitate, pornind de la ideea că infrastructura de ambulatoriu a spitalului se finalizase, iar singurul element care lipsea era secţia de chirurgie. Acesta este şi motivul pentru care am investit peste un milion de euro în blocul operator, iar în semestrul al doilea vom opera primii pacienţi. În semestrul al doilea preconizăm lansarea oficială a spitalului, cu 55 de paturi“, a declarat directorul de dezvoltare-promovare al companiei, Robert Chiţan, care a precizat că investiţia nu mai este de 30 milioane euro.

El a adăugat că numărul paturilor de spitalizare va ajunge ulterior la 100. În 2013, Gral va mai investi aproape 1,5 milioane euro într-o a doua secţie de radioterapie în cadrul spitalului, dotată cu echipamente oncologice de ultimă generaţie. Clădirea în care este dezvoltat spitalul este situată în zona pieţei Alba Iulia din Capitală, are o suprafaţă de circa 10.000 metri pătraţi şi se desfăşoară pe două etaje.

Continuarea pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO