Companii

Investitie belgiana de 4,5 mil. euro in tigla si tabla

15.09.2003, 00:00 79

Compania belgiana de materiale de constructii din tigla si tabla Coilprofil a investit 0,7 milioane de euro intr-o noua linie de productie, in cadrul filialei sale romanesti de la Ceptura, din judetul Prahova.
Linia de productie face parte dintr-un plan de investitii in valoare de 4,5 milioane de euro, initiat anul trecut, si care se va incheia in 2005.
"Pana acum nu era decat o linie de productie destinata zonei industriale, iar acum vom produce si pentru zona domestica (case, birouri-n.red)," a declarat directorul general al Coilprofil SRL, Liviu Mistodinis.
Compania produce tabla cutata pentru pereti si acoperisuri, accesorii pentru constructii sau renovari si, prin intermediul noii linii, tigla metalica cu suprapunere invizibila intre panouri pentru acoperisuri.
La Ceptura, fabrica Coilprofil ocupa o suprafata de 12 hectare.
In 2002, care a fost primul sau an de functionare, Coilprofil a avut vanzari de 800.000 de euro.
Pentru acest an, compania si-a propus ca vanzarile sa atinga intre 1,5-2 milioane de euro, iar in 2004 sa ajunga la trei milioane de euro.
"Dorim sa ne consolidam pozitia pe piata romaneasca si sa investim si in retea. Deocamdata vanzarile sunt realizate direct, dar intentionam sa gasim parteneri cu valoare adaugata mare," a spus Mistodinis.
Pe primele sase luni ale anului, compania a avut vanzari de aproximativ 700.000 euro si un profit de 100.000 euro.
"Prima perioada a anului este mai putin favorabila, pentru ca nu se construieste asa de mult, in a doua parte a anului se construieste mai mult," a spus seful Coilprofil.
El a adaugat ca deocamdata compania nu realizeaza exporturi, ci se concentreaza pe piata romaneasca.
"De la anul vrem sa iesim si pe alte piete ale Europei Centrale si de Est," a spus Mistodinis.
Compania are 15 angajati, iar Mistonidis afirma ca nu se vor mai face angajari importante sau nu in  productie, ci mai mult in vanzari.
"Vom continua investitiile, pentru ca investim pe termen lung, dar deocamdata asteptam sa vedem ce efect vor avea investitiile pe care le-am realizat pana acum," a adaugat seful Coilprofil.
Principalii concurenti ai companiei sunt grupul suedez Lindab, care are o prezenta puternica si pe piata romaneasca, Kami, tot de origine suedeza, Ranilla (Finlanda).
Piata romaneasca de profil a devenit, in ultimii ani, extrem de competitiva, valoarea ei fiind estimata la aproximativ 18 milioane de euro anul trecut.
Pentru acest an, specialistii estimeaza o crestere de 10%.
Infiintata in 1994 la Anvers, firma belgiana Coilprofil este un important producator de tabla cutata, profile galvanizate, piese de finisaj si elemente de izolatie, la nivel european. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO