Companii

La Lorraine - Belgia si Macromex fac o fabrica de paine cu 8 mil. euro

29.03.2010, 23:45 887

Compania belgiana La Lorraine, cel mai nou jucator de pe piatade panificatie si produse de patiserie, va demara in toamnaconstructia unei fabrici la Campia Turzii, judetul Cluj, printr-unparteneriat cu Macromex, cel mai mare distribuitor de alimentecongelate.
"Investitia in fabrica este de circa 8 milioane de euro si va fifinantata de un joint-venture in care Macromex si La Lorraine suntparteneri egali", a declarat Virgil Melinte, directorul operationalal Macromex.
Acesta este primul joint-venture cu o companie straina aldistribuitorului detinut de omul de afaceri Dan Minulescu sivizeaza o piata estimata la circa un miliard de euro. La Lorrainedetine in prezent sase fabrici in Belgia si un joint-venture cu ocompanie din Cehia similar celui incheiat cuMacromex. Distribuitorul estimeaza ca fabrica va fi operationala lafinele lui 2011, cand urmeaza sa fie inaugurat, in aceeasi locatie,si un centru de distributie al companiei romanesti. Proiectul dinCampia Turzii, care va implica investitii de 20 mil. euro intr-oprima faza, este cea mai mare investitie anuntata pana acum deMacromex, companie cu circa 530 de angajati si afaceri de 117 mil.euro in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO