Companii

Omul din spatele Bergenbier a demisionat

Omul din spatele Bergenbier a demisionat

Ghyka: Nu plec in cadrul altei companii. Imi propun o perioada de respiro pentru urmatoarele opt luni, cel putin

21.03.2008, 21:47 16

Mihai Ghyka, cel care a condus in ultimii doi ani operatiunile producatorului de bere InBev Romania, numarul trei pe piata locala, a decis sa paraseasca compania, dupa doisprezece ani de activitate in cadrul filalei locale a multinationalei belgiene.
La 36 de ani, Ghyka a fost anul trecut cel mai tanar executiv al unei companii din Top 100 cele mai valoroase companii din Romania, clasament realizat de ZF in parteneriat cu Capital Partners. Valoarea de piata a InBev Romania a fost calculata anul trecut la 335 de milioane de euro.
El a fost director de marketing al InBev aproape sase ani, dupa care a ocupat pozitia de director general incepand din ianuarie 2006, an in care Mihai Albu a fost promovat in cadrul grupului.
Revenit in tara la varsta de 25 de ani, dupa sapte ani petrecuti in Canada, Ghyka s-a angajat la Interbrew, actuala InBev, unde si-a legat numele de Bergenbier, unul dintre cele mai puternice branduri din piata berii, care asigura in prezent jumatate din vanzarile InBev pe piata locala.
Anul trecut, compania a raportat vanzari de 3,9 mil. hl, in crestere cu 16,8% fata de anul precedent, sub media de crestere de 20% inregistrata de filialele locale ale celorlalte trei companii multinationale de pe piata berii.
InBev a anuntat numirea lui Eduardo Luz in functia de director general, de la 1 aprilie. El ocupa functia de Global VicePresident Information and Business Services (IBS) in InBev din 2006, dupa mai mult de zece ani in Accenture. Astfel, grupul belgian aduce primul expat la conducerea operatiunilor din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO