Companii

Policolor nu va distribui actiuni gratuite investitorilor

26.07.2000, 00:00 19



Actionarii societatii Policolor nu vor primi actiuni gratuite ale companiei, din cauza faptului ca, cel putin deocamdata, o majorare a capitalului social prin incorporarea diferentelor din reevaluare si a fondurilor proprii nu este posibila.

"Nu exista nici o decizie in acest sens, si pentru moment exista probleme cu majorarea capitalului cu terenul pe care se afla societatea, pentru care au fost emise actiuni catre FPS" a declarat Ziarului Financiar Florin Dolea, Managing Director la East Fund Management. Aceasta societate administreaza fondul de investitii Romanian Investment Fund (RIF), care detine in portofoliu 29,19% din actiunile Policolor. Aceasta vine sa puna punct speculatiilor vehiculate in ultima perioada in piata de capital privind eventualitatea unei asemenea operatiuni.

Florin Dolea spune ca atunci cand a fost inclus terenul in capitalul social, actiunile emise au fost evaluate la valoarea de piata a titlurilor, ceea ce a nemultumit reprezentantii FPS, care au contestat in instanta majorarea. "Din acest motiv nu poate fi finalizata nici majorarea capitalului inceputa in martie, si societatea nu poate intra in posesia banilor pusi la dispozitie de actionari, desi are mare nevoie de ei acum in sezon" a mai spus Florin Dolea. Investitorii au cumparat atunci 4,66 milioane de actiuni la pretul de 4.000 de lei/actiune, valoarea totala a acestora fiind de 18,6 miliarde de lei, bani care trebuie sa revina societatii. Dolea crede ca pana la urma se va ajunge la un compromis cu FPS. "Noi vrem sa capitalizam firma. Trebuie facuta majorarea cu cash".

Societatea urmeaza sa depuna zilele acestea rezultatele financiare pe primul semestru al anului la circa financiara, dupa care va comunica actionarilor datele. Florin Dolea nu a dorit sa comenteze aceste rezultate insa a precizat "Cred ca actionarii ar trebui sa inteleaga ciclicitatea domeniului de activitate: rezultatele mai bune se inregistreaza in sezonul de vara, cand desfacerile sunt mai mari. Iarna nu se vand vopseluri si de aceea apar pierderi"

Producatorul de lacuri si vopsele a inregistrat, in primele trei luni ale anului, pierderi de 14,6 miliarde lei si un rezultat din exploatare de 1 miliard de lei.

In aceeasi perioada, societatea a realizat venituri din exploatare de 88,5 miliarde lei, in crestere fata de veniturile de 53,7 miliarde lei realizate in primul trimestru al anului trecut. Potrivit conducerii societatii, in primul trimestru al acestui an, vanzarile au scazut cu 14%, ca urmare a scaderii consumului de vopsea pentru industria autovehiculelor. Managerii Policolor doresc sa lanseze in acest an noi produse care sa intregeasca oferta pentru piata bunurilor de larg consum, sustinand astfel evolutia pozitiva a cifrei de afaceri prognozata pentru anul in curs.

Titlurile Policolor se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei De valori Bucuresti, ultima cotatie a sedintei de ieri fiind de 2.300 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO