Companii

Producatorul de mezeluri Agro Company, cu afaceri de 34 mil. euro, in insolventa

11.04.2010, 23:07 2740

Producatorul de mezeluri Agro Company din Deva, judetulHunedoara cu afaceri de 34 de milioane de euro in 2008, este celmai mare producator din industria preparatelor din carne care intrain insolventa in ultimele zece luni.

Compania din Deva, controlata de Gergely Vilhem si Takacs Iosif,are datorii totale de 70 milioane de lei (circa 17 milioane deeuro), potrivit tabelului credal preliminar realizat deadministratorul judiciar al companiei.

"Nu au fost inca stabilite cauzele aparitiei starii deinsolventa. De indata ce raportul privind cauzele si imprejurarilecare au condus la aparitia insolventei debitorului va fi intocmit,va fi depus la Tribunalul Hunedoara si va fi publicat in BuletinulProcedurilor de Insolventa", a declarat Viorel Muntean, asociatcoordonator al Euro Quality Insolvency, administratorul judiciar alAgro Company.

Reprezentantii Agro Company nu au putut fi contactati pentru acomenta aceste informatii pana la inchiderea editiei.

Din cele 70 mil. lei datorate de producatorul de mezeluri dinHunedoara, aproximativ 23,8 mil. lei sunt creante care apartincompaniei Agro Company Nojag, controlata tot de omul de afaceriGergely Vilhem si aflata de asemenea in insolventa din noiembrieanul trecut. In plus, aproape 25 mil. lei reprezinta datoriilecumulate catre Banca Comerciala Romana, UniCredit LeasingCorporation IFN si sucursala din Alba Iulia a CEC Bank.Reprezentantii BCR nu au raspuns solicitarii ZF pana la inchidereaeditiei, iar cei ai UniCredit si CEC Bank nu au dorit sa comenteze,mentionand ca datele clientilor sunt confidentiale.

Printre companiile fata de care producatorul de mezeluri dinDeva mai are datorii se numara insa si Smithfield Prod, SelgrosCash & Carry, Enel Energie, Tiriac Leasing IFN, Porsche LeasingRomania IFN, Romtelecom, La Fantana si Boromir Ind.

Producatorul de mezeluri Agro Company din Hunedoara cu aproape800 de angajati, infiintat in 1992, a inregistrat in 2008 o cifrade afaceri de 34 mil. euro, in crestere cu 4% fata de anulprecedent si un profit de aproximativ 30.000 de euro fata de circa100.000 de euro in 2007. Agro Company Nojag, de asemenea cuactivitati in productia carnii, avea la finalul anului 2008 datoriitotale de 4,8 mil. euro, la afaceri de 10,5 mil. euro si 130 deangajati.

Agro Company este cel mai mare producator de mezeluri pentrucare a fost deschisa procedura de insolventa in ultimele zece luni,din momentul in care producatorul de mezeluri din vanat Stenyon dinGiurgiu a facut acest pas. Lantul insolventelor a fost completat inultimele luni de companiile Medeus si Crimbo Prod Carn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO