Companii

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul magazin din România în decembrie 2022, va inaugura a doua unitate pe 20 iunie, în AFI Cotroceni

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2023, 12:01 217

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul magazine din România în decembrie 2022, în centrul comercial ParkLake din Bucureşti, a anunţat joi că a doua unitate va fi inaugurată pe 20 iunie, în AFI Cotroceni.

Compania se află în plin proces de expansiune în Europa Centrală şi de Est, unde este prezent în  Polonia, Cehia şi Slovenia, urmând ca pe 25 mai să adauge în listă şi Slovacia.

Noul magazin din AFI Cotroceni va crea peste 250 de locuri de muncă pentru economia locală din Bucureşti, iar o serie de locuri de muncă cu jumătate sau normă întreagă sunt încă disponibile, inclusiv posturi de asistent retail la Primark, dar şi posturi de conducere. Primark a numit-o pe Cătălina Gnevnoi în funcţia de manager al magazinului.

 „Suntem încântaţi să adăugăm un nou magazin Primark pe harta modei din Bucureşti. Această inaugurare este foarte aşteptată, ca urmare a răspunsului fantastic pe care l-am avut din partea clienţilor la prima noastră deschidere de acum şase luni. Suntem foarte încântaţi să ne deschidem porţile luna viitoare şi să ne cunoaştem noii clienţi din AFI Cotroceni. Fie că este vorba de produse esenţiale de zi cu zi sau de tendinţele modei de vară, suntem convinşi că le va plăcea oferta noastră.”, a declarat Maciej Podwojski, Director Europa Centrală şi de Est, Primark.

Retailerul are în prezent câte un magazin în România şi Slovenia, două magazine în Cehia şi patru magazine în Polonia, urmând să deschidă alte două magazine în Polonia în acest an, în Magnolia Park, Wrocław şi în Manufaktura, Łódź.

De asemenea, compania va deschide pe 25 mai un maazin în Bratislava, şi anul viitor va intra pe piaţa din Ungaria.

La nivel global, Primark are peste 70.000 de angajaţi în 15 ţări din Europa şi SUA. Înfiinţat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, retailerul irlandez vrea să ajungă la 530 de magazine până la sfârşitul anului 2026.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO