Companii

Selgros îşi remodelează magazinele cu 8 mil. euro

17.06.2010, 23:10 72

Reţeaua Selgros Cash & Carry, operată de grupul german Rewe,a anunţat că va continua proiectele de remodelare a magazinelor maivechi de un an până la finele lui 2013, având planificateinvestiţii totale de 8,5 mil. euro în 17 unităţi.

Compania a finalizat recent remodelarea magazinelor din Arad şiTimişoara, ceea ce a implicat şi redimensionarea spaţiilor devânzare a alimentelor din cele două unităţi.

"Investim cel puţin 500.000 de euro în fiecare proiect demodernizare a magazinelor, în funcţie de unitate şi de lucrărilenecesare", a precizat Pia Krauss, managerul de marketing al SelgrosCash & Carry România.

Primul magazin remodelat a fost cel din Cluj-Napoca, în urmă cuaproximativ un an. De la începutul anului, compania a remodelatalte trei unităţi, iar în semestrul al doilea ar mai putea fifinalizate cel mult şase proiecte noi de acest gen, potrivitdatelor furnizate de Pia Krauss.

"În cadrul reamenajărilor au fost acordate spaţii mai mari unorcategorii de marfă importante pentru clienţi, care generează unvolum mare de vânzări, precum băuturile, dulciurile, alimentele debază şi detergenţii. Au fost create, de asemenea, spaţii pentrucategorii de viitor, cum ar fi articole bio şi de lifestyle", a maispus managerul de marketing al Selgros.

Magazinele cash & carry ţintesc clienţii profesionişti,precum operatorii de restaurante, hoteluri sau revânzătorii(comercianţii tradiţionali).

Cei doi jucători de pe piaţă Metro şi Selgros au raportat anultrecut un declin al afacerilor în euro de 17% faţă de 2008, pefondul contracţiei consumului.

Selgros, care operează în prezent 18 magazine, activează pepiaţa locală din 2001, iar în ultimii doi ani şi-a redus ritmul deexpansiune la o singură deschidere pe an.

2010 ar putea fi singurul an fără proiecte de extinderefinzalizate, ţinând cont că reprezentanţii Selgros nu au anunţatpână acum nicio unitate nouă. Ţinta pe termen mediu estedezvoltarea reţelei până la un număr total de 21 de unităţi.

Anul trecut, operatorul a deschis a patra unitate a sa dinBucureşti, în cartierul Drumul Taberei, în urma unor investiţii de38 mil. euro, mult peste media celorlalte magazine.

Un business de peste 700 mil. euro

Compania a raportat pe 2009 o cifră de afaceri de 718 mil. euroşi un profit de 24,7 mil. euro, în scădere cu circa 35% faţă devaloarea din anul anterior.

Selgros are în prezent circa 5.000 de angajaţi şi este a treiamare reţea de magazine de pe piaţa bunurilor de larg consum dinRomânia, după Metro şi Carrefour, potrivit rezultatelor raportatepână acum de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO