Companii

Sindicaliştii din Transporturi resping informaţiile legate de nivelul salariilor la RATB

Sindicaliştii din Transporturi resping informaţiile legate de nivelul salariilor la RATB

Autor: Mediafax

09.01.2011, 13:52 25

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti respinge informaţiilemediatizate privind salariile angajaţilor RATB şi susţine că unşofer are un venit de maxim 2.200 de lei, la care se adaugă însă oindemnizaţie pentru cei care pleacă în concediu, situaţie întâlnitălunar în cazul a 10% din salariaţi.

Un conducător auto de la RATB are un salariu tarifar cuprinsîntre 2.014 şi 2.200 lei, susţine Sindicatul Transportatorilor dinBucureşti (STB) într-un comunicat transmis duminică.

"În condiţiile în care acesta pleacă în concediu, beneficiază deo indemnizaţie care dublează venitul salarial pe luna respectivă.Cum în fiecare lună, aproximativ 10% din salariaţi sunt în concediude odihnă, este cât se poate de clar că nu putem vorbi despre«salarii nesimţite». În ceea ce priveşte celelalte categoriiprofesionale, acestea sunt în raport cu activitatea prestată şisunt sub nivelul conducătorului auto", potrivit sursei citate.

Ultima majorare salarială la RATB a avut loc în 2009 şi s-araportat la rata inflaţiei, practic în 2010 veniturile salarialefiind îngheţate. Citiţi mai mult despre salariile din RATB pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO