Companii

Sorin Dan incearca sa faca din City Hotels un lant national

21.07.2006, 19:23 35

Compania Transilvania Development (TD), proprietar al hotelurilor de patru si, respectiv, de trei stele, City Plaza si Central Plaza din Cluj-Napoca, intentioneaza sa transforme conceptul "City Hotels" intr-un lant national, urmand sa investeasca initial 6 mil. euro pentru construirea unui hotel City la Predeal si ulterior in Delta Dunarii, investitie estimata la aproximativ 4 mil. euro.
Proiectul va fi demarat la inceputul anului viitor, iar reprezentantii Transilvania Development estimeaza ca se va finaliza in urmatorii trei ani. TD tatoneaza si piata cu cel mai mare potential de crestere pe segmentul de afaceri din regiune, Timisoara. Managerul general al celor doua hoteluri marca City Hotels din Cluj-Napoca, Nina Moldovan, spune ca lantul City Hotels se va extinde spre principalele orase ale Romaniei care au peste 300.000 de locuitori. Conform informatiilor furnizate de oficialii TD, proiectul se va realiza prin credite bancare si, partial, resurse proprii.
Cifra de afaceri a TD in anul 2005 a fost de aproximativ 1 mil. euro, in conditiile in care TD avea doar un singur hotel. "Acoperim aproximativ 80% din piata de afaceri din Cluj in acest moment. In 2006 estimam ca vom ajunge la 1,7 mil. euro, iar pentru 2007 cresterea cifrei de afaceri va depinde foarte mult de extinderea City Plaza si City Central", mai spune Nina Moldovan.
Oficialii Transilvania Development sustin ca vor investi in hotelurile existente, in special pentru extinderea actualelor locatii. "Piata clujeana a fost deja tatonata de mari lanturi hoteliere straine care intentioneaza sa investeasca in domeniul hotelier de lux din Cluj. Aici piata este aproape echilibrata din punctul de vedere al cererii si al ofertei, nu se tine cont insa in acest moment de faptul ca Clujul poate fi o destinatie, clientela si piata se creeaza si se formeaza prin oferta. Cu siguranta, anul viitor vor intra pe piata clujeana lantul Accor si Golden Tulips, care au facut deja tatonari intense anul acesta. Stiu, de exemplu, ca si lantul Continental isi cauta loc pe piata clujeana", a adagat Nina Moldovan.
Transilvania Development este detinuta de omul de afaceri clujean Sorin Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO