Companii

TBI Leasing: jumatate din afaceri ar trebui sa fie cu echipamente si imobile

30.09.2003, 00:00 24



Compania TBI Leasing, membra a holdingului TBI, vrea sa intre mai puternic pe segmentul leasingului pentru echipamente si leasing imobiliar. "Cred ca jumatate dintre valoarea totala a contractelor unei societati de leasing ar trebui sa fie reprezentate de leasingul pentru echipamente si leasingul imobiliar" spune Florentina Mircea, director general al TBI Leasing.



In prezent, trei sferturi dintre bunurile finantate de TBI Leasing au fost autoturisme si autovehicule comerciale, in timp ce bunurile imobiliare au reprezentat 3%, iar echipamentele 20%.



"Vom fi prezenti pe viitor la toate targurile si manifestarile care vor avea loc pe diferite sectoare de activitate, in general acolo unde este nevoie de investitii. Industria hoteliera, spre exemplu, este unul dintre sectoarele unde sunt asteptate investitii importante anul viitor. Cu toate acestea, nu putem sa renuntam la clientii care vin sa ne solicite finantari pentru autotursime si autovehicule comerciale. Aceasta este de altfel, situatia care se inregistreaza la nivelul intregii piete romanesti de leasing, unde segmetul auto detine cea mai mare pondere" adauga reprezentantul TBI Leasing.



Compania a incheiat in primele opt luni ale anului peste 1.200 de contracte de leasing in valoare de peste 19 milioane euro. In aceeasi perioada activele societatii au ajuns la 11,2 milioane euro, in timp ce profitul net a depasit 276.000 de euro.



La nivelul intregului an compania va realiza, potrivit directorului general Florentina Mircea, contracte de 28 de milioane de euro. Activele totale vor ajunge la 16,7 milioane euro iar profitul net, conform cu Standardele Internationale de Contabilitate (IAS), la jumatate de milion de euro.



an aceasta perioada, capitalul social al companiei TBI Leasing se afla in curs de majorare pana la echivalentul al doua milioane de dolari prin aportul in numerar al actionarului majoritar.



Actionarul principal al TBI Leasing, companie infiintata in luna martie 2002, este grupul financiar TBIF Financial Services BV, care detine 97% din capitalul social al companiei, si societatea de asigurari Omniasig, cu o cota de 2,7%.



TBIF Financial Services BV apartine grupului financiar olandez TBIH Financial Services Group NV, care detine o cota de 70% din actiunile Omniasig.



In luna august TBI Leasing a lansat o oferta publica de vanzare a 980.000 de obligatiuni corporatiste cu scadenta la trei ani, in valoarea de 24,5 miliarde lei. Obligatiunile sunt purtatoare de dobanda fixa de 6,5% pe an indexata la evolutia cursului de schimb leu-euro si platibila semestrial. Emisiunea de obligatiuni TBI Leasing a fost subscrisa integral cu doua zile inainte de termenul limita (7 septembrie) de catre 107 cumparatori, persoane fizice si juridice. Pana la sfarsitul acestui an compania va mai lansa inca o emisiune de obligatiuni in valoare de circa 600.000 de euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO