♦ România este în continuare o ţară mai mult a construcţiilor noi decât a renovărilor, investiţiile direcţionate către îmbunătăţiri – mai mici sau mai mari – fiind extrem de reduse.
Fondurile guvernamentale pentru eficientizarea energetică a clădirilor ar putea fi o soluţie care să ducă la stimularea sectorului de renovări din România, este de părere Ovidiu Păscuţiu, CEO al producătorului francez de materiale de construcţii Saint-Gobain România.
„Există programe guvernamentale – precum Casa Eficientă Energetic sau Casa Verde Plus – ce ar putea fi revitalizate pentru a stimula renovarea în segmentul rezidenţial“, spune el.
România este în continuare o ţară mai mult a construcţiilor noi decât a renovărilor, investiţiile direcţionate către îmbunătăţiri – mai mici sau mai mari – fiind extrem de reduse. Tocmai de aceea, atunci când dezvoltatorii aleg să fie precauţi şi să sisteze noile proiecte, companiile din sectorul construcţiilor au mult de suferit.
Grupul francez Saint-Gobain a trecut de 2.000 de angajaţi în 2022, după ce a făcut noi recrutări, în condiţiile extinderii capacităţilor de producţie pe care le are pe piaţa locală. Financiar, Saint-Gobain România a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, în creştere faţă de anul precedent. Avansul a venit atât ca urmare a inflaţiei, care a dus la o creştere secvenţială a preţurilor determinată de creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, cât şi în urma creşterii capacităţilor de producţie. În termeni de profitabilitate, comparativ cu exerciţiul financiar al anului 2021, Saint-Gobain România este pe trend ascendent.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE