Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

15.02.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Tranziţia spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de muncă la nivel mondial până în 2050 şi poate contribui la diminuarea decalajului de dezvoltare dintre regiuni şi continente, potrivit unui studiu Deloitte. Exemplele de joburi „verzi“ includ atât categorii ocupaţionale transformate, precum metalurgie cu instalaţii pe bază de hidrogen sau industrie constructoare de maşini exclusiv electrice, cât şi joburi complet noi, create de noua realitate „zero emisii“, cum ar fi cel de inginer operator de instalaţii industriale cu hidrogen.

O analiză Deloitte evidenţiază faptul că paşii înrolării companiilor în Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), înrolare care trebuie să se facă până pe 28 februarie 2023, presupun un efort administrativ ridicat pentru firmele vizate, astfel că acestea trebuie să-şi pregătească atent documentaţia necesară şi să analizeze impactul financiar şi fiscal al întregii proceduri. Cei care nu se înregistrează riscă o amendă între 20.000 şi 40.000 de lei şi pierderea dreptului de a-şi vinde produsele pe piaţa din România.

Nestlé Professional, divizia de produse profesionale care face parte din grupul Nestlé, estimează că 90% dintre PET-urile şi capacele produselor din portofoliul său folosite în Europa vor fi colectate până în 2025.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank