Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

12.04.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Marathon EPR, o organizaţie de implementare a obligaţiilor privind responsabilitatea extinsă a producătorului, a organizat în perioada 27-29 martie 2023, în colaborare cu Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti o vizită de studiu a elevilor la fabrica de prelucrare a lemnului Egger din Rădăuţi şi la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Iaşi pentru a familiariza tinerii cu concepte precum managementul integrat al deşeurilor, reciclarea, valorificarea energetică a deşeurilor, economia circulară. Vizita a avut loc în cadrul programului „Săptămâna verde“.

Podul Mare din Cişmigiu a fost reabilitat pentru prima dată în istoria sa, a spus primarul Capitalei Nicuşor Dan. Au fost făcute reparaţii capitale în urma cărora construcţia ar trebui să fie stabilă şi sigură.

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării care are drept acţionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania.

Sistemul Coca-Cola România face începând cu luna aprilie trecerea la sticle de plastic cu capace ataşate, primele produse care vor beneficia de aceste ambalaje fiind Fuzetea şi Cappy. Până la finalul anului toate produsele gigantului din România vor fi ambalate astfel.

Retailerul Kaufland şi-a redus în 2022 amprenta de carbon cu 1.450 de tone, cu 3,5% mai mult faţă de 2021, şi a evitat producerea a 116.000 kilograme de deşeuri operaţionale.

RetuRO, compania care va administra Sistemul Garanţie-Returnare în România, a închiriat birouri în clădirea Globalworth Campus A din Bucureşti, dezvoltată de Globalworth.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank