Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

21.06.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Producătorul de mortare Hasit a redus numărul de produse achiziţionate din import, contribuind la diminuarea consumurilor de combustibili fosili, şi are în plan să schimbe toată flota de motostivuitoare utilizate în producţie – aproximativ 15 utilaje – cu variante electrice. Primele patru bucăţi deja au fost livrate.

♦ Proiectul educaţional EDUboost, dezvoltat de Andra Cărbunaru şi Măriuca Mihăilescu, a fost omologat de Ministerul Educaţiei ca mijloc de învăţământ în vederea utilizării sale ca instrument digital în învăţământul preuniversitar. Scopul echipei este de a face educaţie de mediu în România.

♦ Elevii şi profesorii din programul de mediu Eco Provocarea, un proiect al asociaţiei Viitor Plus, au colectat peste 170 de tone de materiale reciclabile şi au plantat 87.000 de puieţi.

♦ tbi bank a încheiat un parteneriat cu BicicletaShop.ro, retailer de echipamente pentru ciclism, prin care clienţii îşi pot finanţa achiziţiile, putând plăti în patru rate fără dobândă.

♦ Businessul online cu branduri sustenabile din industria modei Yko-Yko a organizat în mallul Promenada din Bucureşti o expoziţie cu articole vestimentare confecţionate din materiale reparate şi reinventate de studenţii de la UNArte, pornind de la ideea că a repara este unul din paşii esenţiali din procesul de tranziţie de la economia liniară la economia circulară. Iniţiativa a venit în contextul în care, potrivit Yko-Yko, la nivel european, un locuitor utilizează anual aproximativ 26 de kilograme de textile şi aruncă la coşul de gunoi aproximativ 11 kilograme dintre acestea, în timp ce la nivel global doar 1% din totalul materialelor textile este reciclat pentru a produce noi fibre textile.

♦ Enel X Way România, parte a Enel X Way, companie a Grupului Enel dedicată mobilităţii electrice, instalează 64 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice în parcările magazinelor Penny din 36 de localităţi.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank