Eveniment

200 de Seat Altea in acest an

22.06.2004, 00:00 11

Porsche Romania, importatorul pe piata romaneasca al marcilor de automobile Audi, Volkswagen, Seat, Skoda si Porsche lanseaza astazi pe piata romaneasca modelul de monovolum Seat Altea, pentru care estimeaza in acest an vanzari de 200 unitati.
Modelul, al carui pret de pornire este de 13.700 euro CIP (fara taxe), a fost prezentat pentru prima data la salonul auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, fiind primul autovehicul proiectat si construit integral in cadrul Audi Brand Group, de la fondarea acestuia in anul 2002. Altea este descris de reprezentantii producatorului spaniol ca un Multi Sports Vehicle (MSV), adica un model care imbina avantajele multifunctionale ale unui monovolum cu performantele sportive ale unei limuzine. Pentru Seat Altea vor fi disponibile motorizari pe benzina de 2 litri (150 cai-putere) si 1.6 litri (102 cai-putere) si versiuni turbo-diesel de 2 litri (140 cai-putere) si 1,9 litri (105 cai-putere). Anul trecut, Seat a vandut pe piata romaneasca, potrivit statisticolor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), aproape 1.300 de automobile, pe primel ecinci luni ale acestui an fiind vandute aproape 500 de unitati. Porsche Romania detine aproape o treime din piata romaneasca de masini de import, si a realizat anul trecut vanzari de peste 14.000 de unitati. Anul acesta vanzarile vor depasi, potrivit estimarilor pe care le-au avansat oficialii companiei, 16.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO