Eveniment

Alegerea noului Papa: Cardinalii electori nu vor avea dreptul să utilizeze mijloace de comunicaţie în timpul Conclavului

Alegerea noului Papa: Cardinalii electori nu vor avea...

Autor: Mihai Draghici

19.02.2013, 15:54 403

Cardinalii care vor participa la procedura de alegere a viitorului papă nu vor avea dreptul de a utiliza telefoane mobile, mail, reţele de socializare sau Twitter în perioada desfăşurării Conclavului, pentru a se evita scurgerile de informaţii, anunţă surse de la Vatican, citate de ziarul Le Point.

Cei 117 cardinali electori vor sta în Capela Sixtină pe durata procedurilor de alegere a viitorului papă şi nu vor avea acces la niciun mijloc de comunicaţie.

Nouă dintre cei 117 cardinali electori sunt utilizatori activi de Twitter, dar li s-a comunicat că nu vor aveea acces la platforma de microblogging.

Numărul cardinalilor care vor participa la Conclavul pentru desemnarea viitorului papă va fi de 117, dintre care 60 europeni, iar votul va avea loc la cel puţin 15 şi la cel mult 20 de zile după vacantarea postului pontifical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO