Eveniment

Banias: Resping acuzaţia de trafic de influenţă

Autor: Eliana Radulescu - Mediafax

23.05.2011, 17:07 85

Senatorul PDL Mircea Banias a precizat, luni, că procurorii DNAnu au lăsat să se înţeleagă că vor trimite Senatului o adresăpentru începerea urmăririi penale sau pentru percheziţie în cazulsău, el menţionând, de asemenea, că respinge acuzaţia de trafic deinfluenţă.

Întrebat dacă procurorii de la DNA şi-au manifestat, în timpuldiscuţiilor cu el, intenţia de a trimite vreo adresă la Senatpentru începerea urmăririi penale sau pentru efectuarea unuipercheziţii la domiciliul său, Banias a răspusn negativ.

"Nu m-au lăsat să înţeleg că urmează să ia alte măsuri împotrivamea", a răspuns senatorul.

El a ţinut să sublinieze că nu a fost fost reţinut dereprezentanţii DNA, ci doar insoţit, cu mandat de aducere, de laConstanţa, la sediul din Bucureşti al Direcţiei.

Banias a subliniat că pentru a reţine un senator trebuieaprobarea plenului Senatului. "Nu există, din câte ştiu eu, osolicitare în acest sens", a arătat Banias.

Senatorul democrat-liberal a afirmat că nu s-a efectual niciopercheziţie la domiciliul său. "Nici o percheziţie nu e posibilăfără votul colegilor senatori. Nu a fost nicio percheziţie.Practic, au sunat la uşă şi m-au invitat la DNA. (..) A fost unmandat de aducere, categoric", a spus Banias.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO