Eveniment

BCR a facut profit de 180 mil. euro la 9 luni

18.11.2005, 19:39 10

Banca Comerciala Romana a obtinut, dupa primele noua luni, un profit net de aproape 650 de milioane lei (180 de milioane euro), cu 20 de milioane euro peste castigul realizat in intreg anul 2004, au declarat surse bancare.

Presedintele bancii, Nicolae Danila, declara recent ca BCR va depasi tinta privind profitul net pentru acest an, stabilita la peste 190 de milioane euro.

BCR a inregistrat anul trecut un profit net de 161 de milioane euro, iar la jumatatea acestui an castigul bancii a depasit 443 de milioane lei (121 de milioane euro). Banca a bugetat pentru 2005 un profit in jur de 700 milioane lei. Potrivit conducerii bancii, activele BCR s-au ridicat la sfarsitul lunii septembrie la 28,7 miliarde lei, respectiv peste 8 miliarde euro.

Dupa primele trei trimestre, soldul creditelor s-a cifrat 13,8 miliarde lei (3,9 miliarde euro), din care 5,3 miliarde lei reprezinta finantari acordate populatiei, in timp ce depozitele atrase au insumat 19,8 miliarde lei.

La sfarsitul lunii octombrie, reteaua de unitati a bancii a ajuns la 350, programul de extindere urmand sa continue. BCR se afla in ultima faza a procesului de privatizare, in etapa finala calificandu-se Erste Bank si Banco Comercial Portugues. Potrivit unor surse din piata, una dintre ofertele celor doi finalisti ar fi atins pragul de trei miliarde euro, ambii investitori plasandu-se si la nivelul ofertelor tehnice inaintea concurentilor considerati favoriti. Discutiile tehnice ar urma sa se incheie la sfarsitul acestei saptamani, pentru ca apoi sa fie solicitata imbunatatirea ofertelor financiare angajate de cei doi investitori. In aceste conditii, castigatorul ar putea fi stabilit peste circa 10 zile. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO