Eveniment

Bilanţul celor nouă luni de mandat al lui Florin Jianu la conducerea IMM-urilor. Buget cu 23% mai mare şi un „plan de business” pe şapte ani

Florin Jianu

Florin Jianu

Autor: Corina Mirea

17.12.2014, 00:03 136

Fostul ministru Florin Jianu şi-a făcut ieri raportul de acti­vi­tate pentru cele nouă luni în care a stat la conducerea De­par­tamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, în care sus­ţine că pe perioada mandatului ministerial a elaborat 17 mă­suri pentru sprijinirea firmelor mici şi mijlocii din Ro­mânia. Printre acestea se numără înfiinţarea legii pentru business angel, crearea conceptului de mediator de credite pentru IMM-uri, eli­minarea criteriului de vârstă pentru deschi­derea unei afa­ceri debutante, lansarea a şapte noi programe de fi­nan­ţare pentru IMM-uri implementabile de anul viitor sau stra­tegia gu­vernamentală pentru dezvoltarea IMM-urilor con­struită sub forma unui plan de business pentru următorii şapte ani.

Mai mult, el menţionează că a obţinut un buget pentru IMM-uri pentru anul 2015 în valoare de 205 milioane de lei (cu 23,4% mai mare ca cel din 2014). Acestea sunt, în mare, reali­zările cu care fostul ministru delegat pentru IMM-uri se „laudă” la nici un an după ce a lăsat mediul antreprenorial pentru o funcţie publică.

„Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui“, a afirmat Florin Jianu la finalul săptămânii trecute.

Jianu a venit la „cârma“ Departamentului pentru IMM-uri din cadrul guvernului în luna martie a acestui an, preluând ştafeta de la Maria Grapini. Deşi era obişnuit cu instituţiile publice care coordonează activitatea IMM-urilor din România, în care a lucrat timp de 12 ani, el a stat în acelaşi timp şi de cealaltă parte a baricadei, înfiinţând primul business în 2003. În urmă cu nouă luni însă el a renunţat la cele două businessuri pe care le avea pentru a prelua rolul de ministru delegat pentru IMM-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO