Eveniment

Cât costă cel mai ieftin sejur de trei zile pe Valea Prahovei imediat după Revelion

Cât costă cel mai ieftin sejur de trei zile pe Valea...

Autor: Mirabela Tiron

25.12.2013, 18:14 1458

Dacă de Revelion preţul la cazare în pensiunile sau hotelurile de la munte este şi de trei-patru  ori mai mare decât într-o perioadă normală, în a doua zi din anul 2014 tarifele scad uşor. Mai sunt însă puţine locuri libere în perioada 2-5 ianuarie, în care mulţi angajaţi se află încă în vacanţă.

Cei care vor să meargă la munte în această perioadă trebuie să aibă un buget de cel puţin 100 -150 de euro de cuplu doar pentru cazare în staţiunea Sinaia, potrivit datelor centralizate de ZF de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com. Preţurile însă variază mult însă în funcţie de unitatea de cazare, de site-ul pe care se face rezervarea şi de perioada în care se face cazarea.

Acesta este cel mai mic tarif la cazare la o pensiune în staţiunea Sinaia, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com. Pe acest site de rezervări mai sunt însă doar câteva camere libere la acest tarif, după cum arată datele colectate cu câteva zile înainte de Crăciun.

Preţurile sunt mai mari la hoteluri. Un sejur de trei nopţi la un hotel de trei stele din Sinaia pentru două persoane (cameră dublă) costă de la 240 de euro, arată booking.com.

Cei mai mulţi dintre românii care şi-au rezervat vacanţa de Revelion într-o unitate de cazare vor sta la munte şi în primele zile din 2014, potrivit unor proprietari de pensiuni şi hoteluri de la Valea Prahovei. Aşa se explică şi faptul că puţine camere mai sunt disponibile pe site-urile de rezervări după Revelion.

Şi în Predeal cel mai mic tarif pentru trei nopţi de cazare pentru un cuplu este de 100 de euro pe acest site. Cu acest buget se poate rezerva însă doar o cameră la o unitate de cazare clasificată la două stele.

Pentru un hotel de trei stele tariful începe de la 250 de euro iar în cazul unei unităţi de cinci stele tariful  ajunge şi la 600-650 de euro pentru o cameră dublă, arată datele de pe booking.com.  

Tarife mai mici au pensiunile şi hotelurile din Buşteni. Astfel, cel mai mic preţ pentru trei nopţi de cazare este de 75 de euro pentru o cameră dublă (două persoane) la o pensiune de trei margarete iar la un hotel tariful pleacă de la 220 de euro, arată datele de pe site-ul de rezervări.

Valea Prahovei pune la dispoziţie circa 22.000 de locuri de cazare în pensiuni, vile şi hoteluri, cea mai mare cerere fiind înregistrată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în special de Revelion. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO